Het aantal (zeer) zwakke basisscholen is verder gedaald. Voldeed in 2010 93 procent van de scholen aan de minimumeisen, in schooljaar 2012/2013 ging het om 97,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Inspectie van het Onderwijs. In het speciaal basisonderwijs voldeed dat schooljaar 96,6 procent aan de norm. In 2009 was dat nog 84,8 procent.

Volgens de Inspectie is dat een 'gezamenlijke verdienste van schoolbesturen, de mensen die op de scholen werken, lokale autoriteiten, de Inspectie, de PO-Raad', aldus een woordvoerder.

De Inspectie is vooral onder de indruk van de prestaties van de scholen in het speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs. ,,Zij hebben de afgelopen jaren hele grote veranderingen meegemaakt. De focus op zorg voor leerlingen verschoof naar een grotere focus op onderwijs. Dat zij zich in korte tijd toch zo hebben verbeterd, is fantastisch nieuws.''

Ook de PO-Raad is blij met dit nieuws. Ze blijft zich inzetten om de kwaliteit van het onderwijs op álle scholen te blijven verbeteren.

Meer informatie over de kwaliteit van het onderwijs wordt in april bekend gemaakt in het Onderwijsverslag dat de Inspectie dan presenteert.

VorigeNomineer de Leraar van het Jaar 2014
VolgendeVerkiezing Leraar van het Jaar 2014: Fantastische leraren gezocht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter