In het kader van de Dag van de Leraar wordt ook dit jaar weer de verkiezing Leraar van het Jaar georganiseerd. Welke bijzondere en inspirerende leraar verdient deze titel? U kunt tot 11 april a.s. een leraar als kandidaat aanmelden.
Organisator de Onderwijscoöperatie wil met deze verkiezing aandacht vragen voor het vakmanschap van individuele leraren én voor de beroepsgroep als geheel. Een jury kiest in totaal 4 Leraren van het Jaar: één voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

De winnaars zijn een jaar lang ambassadeur voor alle leraren in Nederland. In deze functie treden ze op in de media, houden ze presentaties op scholen en schuiven ze aan bij de onderwijsminister en sectorraden. Alle winnaars denken in een 'Lerarenkamer' mee over onderwijsbeleid en geven advies aan onder meer het ministerie van OCW, de Onderwijsraad en de Onderwijsinspectie.

MELD UW LERAAR AAN
U kunt uw leraar nomineren via de website van de Dag van de Leraar. Naast schoolleiders en bestuurders kunnen ook collega-leraren, ondersteunend personeel, leerlingen en ouders kandidaten aanmelden.


De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 4 oktober, een dag voor de Dag van de Leraar (deze valt dit jaar op een zondag, 5 oktober).
Meer informatie

Meer informatie over de verkiezing van de Leraar van het Jaar en de Dag van de Leraar vindt u op de website van de Dag van de Leraar.

VorigeAlle akkoorden op een rijtje: een tussenstand
VolgendeSteeds minder basisscholen zijn (zeer) zwak
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter