Leraren die een bachelor- of masteropleiding willen volgen, kunnen vanaf 1 april weer een Lerarenbeurs aanvragen. Met deze beurs kunnen zij een (deel van een) bachelor- of masterstudie betalen, een premaster of schakeltraject. De inschrijftermijn loopt tot 31 mei 2014.

Leraren komen voor de beurs in aanmerking wanneer zij onder meer twintig procent van hun tijd aan lesgebonden taken besteden. Een beurs aanvragen, kan digitaal via DUO. Schoolbesturen moeten deze aanvraag ondertekenen.
Promotiebeurs

Daarnaast kunnen leraren binnenkort bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een promotiebeurs aanvragen. Zij kunnen daarmee promotieonderzoek doen. De beurs is in 2011 in het leven geroepen zodat leraren zich verder kunnen ontwikkelen en extra kennis en ervaring op school kunnen inbrengen.

Dit jaar is er voor ongeveer negentig leraren uit alle onderwijssectoren samen een dergelijke beurs beschikbaar. In februari reikte minister Jet Bussemaker (Onderwijs) de honderdste beurs uit.

VorigeVerkiezing Leraar van het Jaar 2014: Fantastische leraren gezocht
VolgendePersoneelsbeleid onder druk: Nieuwe wet maakt vervanging bij ziekte moeilijker en duurder
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter