Kennisnet heeft een trendrapport uitgebracht waarin de belangrijkste technologietrends zijn gebundeld die de komende vijf jaar impact gaan hebben op het onderwijs. Ze heeft onderzocht hoe deze een antwoord kunnen vormen op actuele onderwijsvraagstukken. In het Trendrapport 2014/2015, technologiekompas voor het onderwijs worden negen relevante technologieën geïdentificeerd die voor het Nederlandse onderwijs het meest relevant zijn. Deze kunnen daarmee inspiratie bieden voor het ICT-beleid van scholen.

De PO-Raad ziet innovatie als een belangrijk en breed thema voor het primair onderwijs, waarbij de komende tijd in elk geval veel aandacht nodig is voor ICT. Het is daarom ook een van de vier pijlers onder de strategische beleidsagenda.
Randvoorwaarden

Voor de sector zijn optimale randvoorwaarden van belang, zoals de beschikbaarheid van internetverbindingen van voldoende bandbreedte en het creëren van een open speelveld van softwareleveranciers door middel van open standaarden en uitwisselbaarheid. De PO-Raad werkt op sectorniveau aan randvoorwaarden om het gebruik en bevordert zo de toegankelijkheid van ICT-toepassingen.

VorigeGrote belangstelling voor gezonde school leidt tot extra budget
VolgendeRoc’s zien niks in verlengen kwalificatieplicht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter