Het onderwijs krijgt in 2015 en 2016 veertig miljoen euro extra te besteden. Tien miljoen euro daarvan gaat naar het Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB). Daarnaast is er tien miljoen euro beschikbaar waarmee scholen energiebesparende maatregelen kunnen nemen. Scholen in de verschillende sectoren moeten dat geld delen.

Dat zijn enkele van de maatregelen die op voorstel van D66 worden genomen om het onderwijs in alle onderwijssectoren te verbeteren. Dit extra geld is beschikbaar omdat de kleinescholentoeslag behouden blijft voor kleine scholen, een wens van ChristenUnie en SGP. In het Herfstakkoord was eerder twee keer twintig miljoen euro gereserveerd om het verdwijnen van die kleinescholentoeslag deels mee te compenseren. Nu die behouden blijft, valt dat geld vrij.

De PO-Raad is blij dat er extra geld naar onderwijs gaat.

VorigeNieuwsuur in de klas: gemeenteraadsverkiezingen 2014
VolgendeGrote belangstelling voor gezonde school leidt tot extra budget
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter