In samenwerking met de redactie van Nieuwsuur lanceert NTR Schooltv het nieuwe educatieve project Nieuwsuur in de klas. De serie bestaat uit zeven korte programma's over onder andere integriteit, het functioneren van de gemeenteraad, de (jeugd)zorg en de participatiemaatschappij. En één special over de Gemeenteraadsverkiezingen van 2014. De programma's bestaan uit materiaal van het dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuwsuur (NOS/NTR) voor volwassenen. Uitzending: 11 maart 2014 van 5.00 t/m 6.00 uur (Ned. 3). De korte programma's zijn nu al online te bekijken op de vernieuwde website van Schooltv: www.schooltv.nl/gemeenteraad

Docenten kunnen de programma's onder schooltijd vertonen om met jongeren in gesprek te gaan over de (nieuwe) taken van de gemeente en ter voorbereiding van de Scholierenverkiezingen, georganiseerd door ProDemos.

De scholierenverkiezingen zijn voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen. Van 12 tot en met 18 maart 2014 mogen tienduizenden scholieren hun stem uitbrengen. Docenten kunnen zich tot 11 maart 2014 aanmelden via de website www.scholierenverkiezingen.nl

VorigeToenemend aantal schadeclaims voor scholen
VolgendeVeertig miljoen extra voor onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter