Ruim 85.000 eindexamenleerlingen havo en vwo moeten door een blunder van het Cito een deel van het landelijke schoolexamen Engels opnieuw afleggen. Dat meldt De Telegraaf.

Het toetsinstituut maakte de pauzes in de kijk- en luistertoetsen van eind januari per ongeluk te kort. Leerlingen hadden hierdoor geen tijd om de vragen te lezen.

'Dit is verschrikkelijk voor de getroffen scholieren, want het cijfer van deze landelijke toets weegt mee voor het uiteindelijke eindexamencijfer', zegt Remco Barendregt, voorzitter van scholierenorganisatie LAKS.

Cito biedt daarom een herkansingstoets aan. Omdat het gaat om een schoolexamen, beslissen scholen zelf hoe zij de fout oplossen. Volgens LAKS zijn de leerlingen door de fout gedupeerd. De aangeboden herkansing valt midden in een tentamenperiode. 'Dit zorgt voor veel extra stress.'

Zweten
Op ruim 6000 basisscholen is het vanaf vandaag zweten geblazen voor de leerlingen van groep 8. Zo'n 164.500 kinderen doen mee aan de toets, die mede bepaalt naar welk niveau middelbare school ze gaan.

VorigeAOb: 'Cito-gekte schiet doel voorbij'
VolgendeBetere start voor beginnende leraar
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter