Deze uitspraak komt van Maurice de Hond, de initiatiefnemer achter het Onderwijs voor Nieuwe Tijd-project. Dit project is in augustus 2013 gestart bij 7 scholen in Nederland. Hierbij krijgen leerlingen een iPad om op school en thuis te gebruiken.

O4NT

Initiatiefnemer van het project Onderwijs voor Nieuwe Tijd, Maurice de Hond heeft tegen NuTech gezegd dat er in het buitenland met verschillende schoolbesturen, investeerders en vertegenwoordigers is gesproken over het opzetten van deze zogenaamde iPad-scholen. Er zijn onder andere gesprekken geweest in Amerika, Groot-Brittannië en Afrika. Ook komt er een delegatie uit Japan binnenkort over naar Nederland om te kijken hoe de iPads worden gebruikt in het onderwijs op deze scholen. Toezeggingen zijn er nog niet, maar de Hond is niet verbaasd als er over een jaar in tien landen iPad-scholen zijn.

Nieuwe iPad-scholen in Nederland

Ook in Nederland verwacht O4NT volgend jaar flink uit te kunnen breiden en nog meer scholen tot iPad-school te kunnen bestempelen, waarbij wordt gesproken over minstens 20 scholen. Ook zullen er twee nieuwe scholen worden geopend in Amsterdam. De huidige iPad-scholen zijn bestaande scholen die zijn overgestapt op het gebruik van de tablet van Apple. O4NT maakt gebruik van nieuwe leerdoelen die volgens de organisatie beter aansluiten bij de huidige maatschappij. Kinderen zijn vrijer om te leren en onderwerpen, die normaal niet in het klaslokaal of überhaupt op school worden behandeld komen nu wel aan bod. Er zijn tevens speciale applicaties ontwikkeld om de voortgang van alle leerlingen in de gaten te kunnen houden. Eén school heeft besloten om te stoppen met het O4NT-project, omdat de samenwerking met andere scholen volgens de schoolleider, tegen viel.

Amerika en Brazillie

In Los Angeles in Amerika of in Brazillie lopen ook al grote projecten, waarin scholen tablets aanschaffen om deze aan leerlingen en leraren te kunnen verstrekken, maar deze zijn anders qua opzet dan dit project. Er zijn ook fabrikanten van tablets die inspelen op het steeds vaker gebruiken van tablets in het klaslokaal. Zo heeft Intel het Educations Solutions-project op gezet, waarbij ze ook een robuuste tablet hebben geïntroduceerd, speciaal voor leerlingen. Wanneer en of er buitenlandse scholen daadwerkelijk mee gaan doen aan het project, zal de tijd leren.

VorigeDiscussie over Zwarte Piet verkozen tot nieuws van het jaar door scholieren
VolgendeKleine scholen blijven open door behoud toeslag
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter