De discussie in de media over Zwarte Piet was voor scholieren de nieuwsgebeurtenis van 2013. De belangrijkste nieuwspersoon van vorig jaar was Nelson Mandela. Dat blijkt uit de Jaarlijkse Scholierenpeiling van Nieuws in de klas.

Zwarte Piet eiste bijna 23 procent van de stemmen voor zich op. De gifgasaanval in Syrië kwam als tweede uit de bus en de verwoestende tyfoon Haiyan die over de Filipijnen trok, staat als derde belangrijk feit op de lijst. Na Mandela vonden de scholieren zangeres en actrice Miley Cyrus en koning Willem-Alexander de belangrijkste personen in het nieuws, aldus Nieuws in de klas.

Het woord van het jaar selfie blijkt ook voor scholieren het hoogst gewaardeerde nieuwswoord te zijn, gevolgd door yolo (you only live once) en twerken (een danstechniek).

Aan de peiling deden bijna 1600 leerlingen in heel Nederland mee.

VorigeVragen en antwoorden over aanpassing normering leerlingvolgsysteem van Cito
Volgende'Nederlandse iPad-scholen zullen ook in buitenland verschijnen'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter