100.000 leerlingen van 500 basisscholen krijgen weer fruit op school. Het ministerie van Economische Zaken heeft een overeenkomst gesloten met supermarktketen Lidl om tot het eind van het schooljaar fruit te leveren.

In november was voor 350.000 basisschoolkinderen het schoolfruitproject gestopt omdat de zes leveranciers zich terugtrokken. Die vonden regels vanuit Europa onuitvoerbaar. Het project hield voor hen te veel risico's in omdat zij de leveringen moesten voorfinancieren.

"Ik ben blij dat Lidl een groot deel van de stilgevallen levering van gratis schoolfruit overneemt. Zo kunnen veel kinderen blijven genieten van lekker vers fruit op school", zegt staatssecretaris Sharon Dijksma.

In totaal hadden zich 1700 basisscholen aangemeld voor het fruitproject. De scholen die nu zijn ingeloot, krijgen vandaag bericht.

VorigeGezond gedrag stimuleren op school? Vraag ondersteuning aan!
VolgendeJonge internetondernemers leren kinderen programmeren
Reacties (1)
Gebruiker
Erna de Moedt
16-12-2014

De leerlingen van onze school zaten ook tussen die 350.000 leerlingen. helaas zijn wij nu uitgeloot. De teleurstelling is groot.

Laat een reactie achter