Scholen in het voortgezet onderwijs mogen vanaf augustus 2015 hun onderwijstijd zelf indelen. Dat betekent dat ze niet meer gebonden zijn aan een verplicht aantal lesuren per jaar. Voortaan mogen de scholen de totale onderwijstijd van de opleiding naar eigen inzicht verspreiden over alle leerjaren.

De Tweede Kamer steunt een wetsvoorstel hiertoe van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs), zo bleek woensdag. Door de wijziging kunnen scholen en leraren de lesroosters flexibeler indelen en kunnen ze beter inspelen op de behoeftes van individuele leerlingen.

In de praktijk betekent het dat het vmbo in vier jaar tijd 3700 lesuren moet geven. Voor de havo zijn dat 4700 uren over vijf jaar en het vwo mag 5700 uren verspreiden over zes jaar. Het aantal dagen per jaar dat onderwijs moet worden gegeven, blijft wel overeind.

VorigeFinanciering loonsverhoging in december uitgekeerd
VolgendeAD: 'Ouders zetten leraren onder druk voor VWO-advies'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter