AD: 'Ouders zetten leraren onder druk voor VWO-advies'

,,De inspectie stelt dat het schooladvies zorgvuldig tot stand komt,'' zegt een woordvoerster van de PO-Raad in het Algemeen Dagblad van 12 december. ,,Zelfs onder druk van ouders."

De krant schrijft over een onderzoek van onderwijssocioloog Jaap Dronkers. Daaruit blijkt dat vooral hoogopgeleide ouders leraren onder druk zetten om hoger te adviseren voor de middelbare school. De PO-Raad herkent dit signaal niet en is vooral tevreden dat het schooladvies voortaan de belangrijkste rol speelt bij de toelating tot het voortgezet onderwijs. "Heb je dan liever dat de Cito-toets leidend is? Dat is een momentopname, wij hebben de hele film'', aldus de woordvoerster in de krant.

VorigeScholen mogen onderwijsuren beter spreiden
VolgendeKennisnet wordt verantwoordelijk voor Overstapservice Onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter