In een opinieartikel op www.volkskrant.nl uiten Rinda den Besten en Simone Walvisch hun zorgen over de nieuwe Wet werk en zekerheid. Ze pleiten ervoor die snel aan te passen om te voorkomen dat een griepgolf ertoe leidt dat ‘basisschoolleerlingen naar huis worden gestuurd en leraren overwerkt raken’.

Door de nieuwe regels heeft een invalleraar al recht op een vast contract wanneer hij in twee jaar tijd drie keer één dag een zieke collega heeft vervangen. Dat brengt scholen in problemen schrijven ze, met name wanneer veel leerkrachten tijdens een griepgolf tegelijk ziek zijn. Het is te duur voor deze schoolbesturen om deze invallers een vast contract te geven of om uitzendkrachten in te huren.

Het gevolg is dat klassen groter worden, de werkdruk voor leraren groter wordt en leerlingen minder aandacht krijgen.

De PO-Raad vraagt al langer aandacht voor dit probleem.

VorigePrivacy leerlingen moet geborgd blijven
VolgendeAOb: ‘Onmiddellijk stoppen met privédata verstrekken aan uitgevers’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter