OSG West-Friesland wint Beats by Bach en krijgt concert Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging gaf op woensdagavond 19 november een exclusief concert voor leerlingen, hun familieleden en docenten van het OSG West-Friesland. De leerlingen van VWO 5 wonnen afgelopen schooljaar deze prijs met hun Bachfilm, die zij maakten in het kader van het educatiepakket Beats by Bach. Het concert werd gehouden in de Noorderkerk in Hoorn en was een groot succes.

Beste Bachfilm
Met het educatiepakket Beats by Bach – een initiatief van de Nederlandse Bachvereniging en de Rabobank – maken leerlingen uit de bovenbouw havo-vwo kennis met klassieke muziek in het algemeen en de muziek van Bach in het bijzonder. Leerlingen maken hun eigen Bachfilm. De filmpjes die de meeste stemmen kregen op de website www.beatsbybach.nl werden beoordeeld door een professionele jury. Het OSG West-Friesland werd voor het tweede jaar op rij gekozen als winnaar.

Concert Nederlandse Bachvereniging
De prijs voor de beste Bachfilm was een exclusief concert van de Bachvereniging. Musicus Marten Root (fluit) stelde het programma samen en voerde samen met Aysha Wills (fluit), Lauren Armishaw (sopraan) en Siebe Henstra (klavecimbel) kamermuziek van Bach uit. De luisteraars herkenden muziek uit Beats by Bach, maar hoorden ook andere werken van Johann Sebastian én Wilhelm Friedemann Bach. Tussendoor gaven de musici korte toelichtingen op de stukken die zij speelden.

Beats by Bach
Beats by Bach werd in 2012 gelanceerd en is inmiddels door ruim 100 scholen in heel Nederland in gebruik genomen. Met Beats by Bach verandert iedere klas in een filmset. Als acteurs, regisseurs, editors, producers, stylisten en cameramensen gaan de leerlingen samen aan de slag om een echte film te maken, inclusief lipdub en soundtrack met de muziek van Bach. Meer informatie: www.beatsbybach.nl.

VorigeCNV: een op de drie leraren wordt gepest
VolgendeDe school als thuishaven tijdens echtscheidingsproces
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter