Op donderdag 20 november 2014, de internationale Kinderrechtendag, lanceert Villa Pinedo dankzij de steun van het Ministerie van VWS het scheidingspakket voor alle leraren en leraressen van Nederland.

Villa Pinedo zet zich in voor de rechten van het kind met gescheiden ouders. Intern onderzoek van Villa Pinedo toont aan dat veel kinderen behoefte hebben aan een luisterend oor, ondersteuning en begrip van de docent tijdens het scheidingsproces van hun ouders. Een echtscheiding heeft veel invloed op een kind en zijn schoolprestaties. De docent kan het verschil maken door te weten hoe de thuissituatie is, en er voor de leerling te zijn indien dit nodig is. De school kan tijdelijk als veilige plek fungeren in tijden dat het thuis moeilijk is door de scheiding. Daarom heeft Villa Pindo speciaal een pakket samengesteld voor docenten.

Scheidingspakket voor docenten
Dit scheidingspakket voor docenten is tot stand gekomen door de financiële steun van het Ministerie van VWS en bestaat uit:
• 2 filmpjes waarin jongeren hun ervaringen delen en docenten tips geven
• De open brief aan alle leraren en leraressen van Nederland
• Het rapport voor de leraar

Hiermee krijgen docenten de tools en tips van de kinderen zélf hoe ze het beste leerlingen in een scheidingssituatie kunnen begeleiden. Meer informatie kunt u vinden op www.villapinedo.nl/voor-professionals/docenten/

Stichting Villa Pinedo
Villa Pinedo is hét podium in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen en volwassenen bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind. Kort gezegd: Villa Pinedo is een wake-up call voor ouders in scheiding. De stichting wordt ondersteund door het Oranje Fonds Groeiprogramma. Frénk van der Linden en Mark Tuitert zijn ambassadeurs en Linda de Mol, Cornald Maas en Ed Spruijt maken deel uit van het Comité van Aanbeveling. Villa Pinedo is winnaar van UNICEF’s Paul van Vliet award.

Internationale Dag voor de Rechten van het Kind
In het verdrag voor de Rechten van het Kind zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd. Dit verdrag is door de VN aangenomen. In artikel 3 van het Kinderrechtenverdrag staat dat het belang van het kind voorop moet staan bij alle maatregelen die kinderen aangaan. Het is ook in het belang van het kind dat docenten leren kijken door de ogen van kinderen, en weten wat er in het hoofd en hart omgaat tijdens het scheidingsproces. Zo kunnen ze het kind beter begeleiden.

VorigeOSG West-Friesland wint Beats by Bach
VolgendeInteractieve film over cyberpesten erkend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter