Schoolgebouwen voor het primair en voortgezet onderwijs zijn met de hakken over de sloot geslaagd voor een kwaliteitstoets. Leerlingen, leraren en ouders geven de gebouwen een magere voldoende, zo blijkt uit tussentijdse resultaten van een onderzoek van de Algemene Rekenkamer (ARK).

Het binnenklimaat scoort op zichzelf een onvoldoende. Meer dan de helft van de gebruikers vindt de klimaatbeheersing ondermaats. Veertig procent vindt dat er te weinig frisse lucht is. Datzelfde percentage vindt dat juist niet. Eveneens vier op de tien gebruikers is daarnaast van mening dat het schoolgebouw niet goed wordt onderhouden. Daarentegen is eenzelfde aantal daarover wel tevreden.

De helft van de gebruikers is verder tevreden over hoe het gebouw wordt schoongehouden. Ook tevreden zijn zij over de functionaliteit van het gebouw zoals de aanwezigheid van computerwerkplekken en de mogelijkheid in groepjes te werken en te pauzeren.

De komende maanden zal de ARK de resultaten verder analyseren. Daarna kunnen verdere conclusies worden getrokken.

VorigeVN-Kinderrechten goed geregeld in Nederland aldus kids
VolgendeCNV: een op de drie leraren wordt gepest
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter