Nieuw internationaal uitwisselingsprogramma voor leraren

Zo'n 60 talentvolle leraren uit het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs krijgen komende drie jaar de kans om mee te lopen op een Amerikaanse school. Dat maakten minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker vandaag bekend tijdens het Lerarencongres in Den Bosch. Volgens de bewindspersonen is het belangrijk dat meer leraren de kans krijgen zich breed te ontwikkelen en daarbij ook meer internationale ervaring opdoen.

Minister Bussemaker heeft afspraken gemaakt met haar Amerikaanse ambtsgenoot om meer leraren de kans te bieden internationale ervaring op te doen, wat de kwaliteit van hun onderwijs ten goede komt. Staatssecretaris Sander Dekker maakte onlangs afspraken met zijn Engelse ambtsgenoot over de uitwisseling van Nederlandse en Engels topleraren.

Volgens Bussemaker biedt het nieuwe uitwisselingsprogramma leraren een uitstekende kans om zich verder te ontwikkelen, binnen of buiten hun vakgebied: “Zelf in het buitenland voor de klas gaan staan en lessen van collega’s bijwonen is niet alleen uitdagend, het verruimt ook je blikveld. Het uitwisselingsprogramma verbetert daarnaast de carrièrekansen van leraren, maar ook hun school heeft er baat bij,” aldus minister Bussemaker.

Staatssecretaris Dekker: “Belangrijk is dat de opgedane kennis en ervaring direct ten goede komt aan de onderwijspraktijk. Dan profiteren leerlingen, studenten en collega’s van de nieuwe internationale kennis en ervaring die zij meebrengen.”
Meer carrièreperspectief

Bussemaker en Dekker willen het carrièreperspectief van leraren verbeteren. Om die reden is het aantal Lerarenbeurzen en Promotiebeurzen uitgebreid. Ook zijn er meer mogelijkheden om een baan in het onderwijs te combineren met een functie in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld door het volgen van het traineeprogramma Eerst de Klas of initiatieven als de Hybride docent.

VorigeBernard Lievegoed University gaat naar Arnhem
VolgendeInspectie positief over kwaliteit basisschooladvies
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter