Duurzaam ondernemen vindt plaats bij de gratie van een bewuste, creatieve ondernemer. De Bernard Lievegoed University geeft gehoor aan deze maatschappelijke wens door een opleiding in het leven te roepen waar zingeving, wetenschap, ondernemen en kunst worden geïntegreerd. Deze dag van de Duurzaamheid is een mooi moment om de nieuwe stap van de Bernard Lievegoed University aan te kondigen:

1 september 2015 opent de Bernard Lievegoed University uit Driebergen (BLU) - opvolger van de in 1971 gestichte Vrije Hogeschool - haar deuren in het nieuwe academiegebouw van de Eusebiuskerk in Arnhem. Doel is om tot 2020 uit te groeien tot een bloeiende opleiding met ca. 800 studenten.

De grote verhuizing geeft de BLU de mogelijkheid om in een nieuwe vorm tot haar recht te komen. Dit dankzij het inspirerende vestigingsklimaat van Arnhem: een academiegebouw in hartje centrum met mogelijkheid tot uitbreiding, een enthousiast gemeentebestuur, behoefte in de regio aan meer aanbod op academisch niveau plus een goede verbinding met het Duitse achterland.
Zo kan de Bernard Lievegoed University zich verder ontwikkelen als experimentele mono-sectorale university, waarbij studenten van het oriëntatiejaar hun opleiding ook op bachelor- en masterniveau kunnen afronden. Een verrijking die in Driebergen niet gerealiseerd kon worden.

Rector en oprichter Jeroen Lutters: “Het Arnhems college van burgemeester en wethouders steunt ons op alle mogelijke manieren. Ook het bestuur van de Eusebiuskerk was graag bereid hun unieke gebouw mede te bestemmen als academiegebouw. Zo vond daar op 4 februari 2014 al de wetenschappelijke fundatie van de University plaats. Prominente hoogleraren als Cees Zwart, Arjo Klamer, Jan Willem Erisman, Gert Biesta, en Klaas van Egmond bekrachtigden toen de oprichtingsoorkonde van de University. Daarnaast zijn we erg blij met de bijdrage van de bekende trendforecaster Lidewij Edelkoort bij het ontwerpen van een eigentijdse vorm van hoger onderwijs.“

De Bernard Lievegoed University wil een maatschappelijk betrokken, kleinschalige, duurzame en innovatieve universiteit zijn voor een nieuwe generatie studenten. Dit houdt o.a. in dat wetenschap, ondernemen, zingeving en kunst voortdurend op elkaar worden betrokken. De opleiding kent een undergraduate- en graduateprogramma. Zo biedt de BLU na de middelbare school het reeds succesvolle oriëntatiejaar aan. Daarnaast start op 7 september 2015 een bachelor Creative Entrepeneurship i.s.m. Cibap, vakschool voor verbeelding. Ook start dat jaar – i.s.m. de Alanus University (Bonn) - de master Social Leadership. De Bernard Lievegoed University Press wordt samen met Uitgeverij Christophorus vormgegeven. Reeds bestaande trajecten zoals de minor Vrije kunst & Wetenschappen (i.s.m Hogeschool Windesheim) en de heroriëntatiecursus blijven in deze nieuwe constellatie ook bestaan.

“Met deze verhuizing vol nieuwe ontwikkelingen hopen wij jong en oud een eigentijdse, kwalitatief hoogwaardige academische opleiding te bieden. Ook hopen we op deze manier bij te dragen aan de ontwikkeling van Arnhem als inspirerende academiestad in het oostelijk deel van Midden-Nederland”, aldus Jeroen Lutters.

VorigeDrie genomineerden voor verkiezing Geschiedenisleraar 2014
VolgendeNieuw internationaal uitwisselingsprogramma voor leraren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter