Samenwerkingsverbanden en hun scholen hoeven over verschillende werkzaamheden voorlopig geen btw te betalen. Het gaat om werk dat voortvloeit uit het ondersteuningsplan dat samenwerkingsverbanden moeten opstellen. Is het detacheren van personeel onderdeel van dat plan, dan geldt de btw-vrijstelling ook voor dat doel. Deze regeling geldt tot 1 augustus 2016.

De PO-Raad is blij dat daarmee een (tijdelijke) oplossing is gevonden voor de problemen die de btw-regels met zich meebrachten. Ze heeft daarover eerder met de ministeries van Onderwijs en Financiën gesprekken gevoerd.

Om alle leerlingen vanaf 1 augustus 2014 passend onderwijs te kunnen bieden, zullen schoolbesturen vaker ondersteunend personeel in dienst nemen en uitwisselen met andere organisaties, zo gaf de PO-Raad aan in die gesprekken. Hoewel scholen btw-vrijgestelde instellingen zijn en besturen geen btw hoeven af te dragen voor hun onderwijspersoneel, zullen zij die belasting in veel van dergelijke nieuwe situaties wel moeten betalen. Dat betekent dat zij fors meer geld zullen kwijt zijn en dat geld niet kunnen besteden aan leerlingen.
Meer weten?

Lees dan de veelgestelde vragen en antwoorden op de website van de Rijksoverheid.

VorigeInspectie positief over kwaliteit basisschooladvies
VolgendeOnderhandelaarsakkoord ABP-pensioen bereikt
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter