Klas 6 vwo van de school Ibn Ghaldoun in Rotterdam stond boven de wet van de school. Leerlingen konden spieken en onderhandelen over cijfers, blijkt uit nieuwe documenten in het strafdossier dat het AD inzag. De schoolklas is verantwoordelijk voor de grootste examenroof ooit waarvoor maandag 11 scholieren voor de rechter staan.

Uit de documenten blijkt dat cijfers van leerlingen tijdens het schooljaar werden gewijzigd, zodat zij de toetsen over konden doen. Een 4 werd met 'een beetje ritselen en onderhandelen' een 6. Er werd ook gespijbeld, maar de docenten keken de andere kant op.

Ook heeft een autochtone docente Nederlands kritiek van de leerlingen gekregen, omdat de leerlingen zich gedwongen voelden Nederlands te leren. Een van de ouders van de leerlingen beschuldigde haar van seksuele intimidatie en racisme.

VorigeKamer wil ruim baan voor slimme leerling
VolgendeGestolen examens waren 200 euro waard
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter