Schoolbesturen hoeven niet afwachtend te zijn bij het starten met regionale samenwerking om de gevolgen van leerlingendaling aan te pakken. Dit schrijft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) in een brief aan de Tweede Kamer. Daaruit blijkt dat de kleinescholentoeslag in de regio blijft.

De staatssecretaris constateert dat schoolbesturen nu soms een afwachtende houding aannemen als het gaat om samenwerking, omdat zij onzeker zijn over de toekomst van de kleinescholentoeslag. Hij schrijft: ’De kleinescholentoeslag wordt teruggeven aan de schoolbesturen. Bij de teruggave van de kleinescholentoeslag wordt de hoogte van het nieuwe budget bepaald aan de hand van de peildatum 1 augustus 2013. Nu starten met regionale samenwerking om de gevolgen van leerlingendaling aan te pakken, leidt daarom niet tot nadeel in de toekomst.”

In april 2014 komt de staatssecretaris met een voorstel om de regels rondom de samenwerkingsschool aan te passen. Daarin betrekt hij een advies van het Centrum voor Onderwijsrecht over de mogelijkheden van artikel 23 van de Grondwet. De nieuwe wetgeving wordt op zijn vroegst per 1 augustus 2016 van kracht.

VorigeOnderhandelingen CAO verlopen constructief
VolgendeHandschrift in digitaal tijdperk
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter