De eindexamens komen voortaan later én in een andere verpakking aan op je school. Zo wil staatssecretaris Dekker een tweede Ibn Ghaldoun-schandaal voorkomen, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Daarnaast wil hij dat het toezicht door de Onderwijsinspectie verbetert.

De examens moeten dit jaar zo worden verpakt, dat je de pakketjes niet meer ongezien open en weer dicht kan maken. En door de examens later naar scholen te brengen, liggen ze daar minder lang. Dat moet het risico op fraude verkleinen.
Toezicht

Om fraude überhaupt te voorkomen, wil Dekker het toezicht ook verbeteren. Hij wil voortaan het hele plaatje meenemen in de beoordeling. Nu kijken verschillende onderdelen van de inspectie bijvoorbeeld naar de financiën en de behaalde resultaten, maar worden die niet genoeg samen bekeken.

Zo trok een leraar van het Ibn Ghaldoun al in april vorig jaar aan de bel. Het ministerie besloot pas in juni verder te gaan met dat onderzoek.
Tussenstand!

27 janauri komen de elf verdachten van het verspreiden van de examens voor de rechter. 64 leerlingen werden verdacht van het maken van de examens met voorkennis.

VorigeAantal voortijdig schoolverlaters daalt fors
VolgendeDocenten gevraagd voor enquête! Hoe geeft u les in de liefde?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter