Jong literair talent kan voor de dertiende keer meedoen met de schrijfwedstrijd Write Now! Jongeren tussen de 15 en 24 jaar uit Nederland, Vlaanderen en Suriname kunnen tot en met 31 maart 2014 hun verhalen en gedichten opsturen via de website van Write Now!. Deelnemers maken kans op mooie prijzen en een vliegende start van zijn of haar schrijverscarrière.

Meedoen met de dertiende editie van Write Now! kan door een tekst van maximaal 2.000 woorden of maximaal 8 gedichten in te sturen. De inzending moet Nederlandstalig zijn en de schrijver moet 15 jaar of ouder, maar jonger dan 25 zijn. Inzenden kan via www.writenow.nu.

Write Now!
Write Now! 2014 start met 11 voorronden; 7 in Nederland, 3 in Vlaanderen en 1 in Suriname. Iedere voorronde begint met een schrijfworkshop. Verschillend auteurs waaronder Raoul de Jong, Thomas Heerma van Voss en Charlotte van Zanten geven tips om een geschreven tekst nog beter uit de verf te laten komen.
Muziek tijdens de voorrondes wordt verzorgd door Jeroen Kant, onder meer bekend van het televisieprogramma De Beste Singer-songwriter van Nederland.
De voorzitters van de Nederlandse en Vlaamse jury maken op het einde van de avond bekend welke deelnemer zich plaatst voor de grote finale op zondag 22 juni in Rotterdam. In Nederland gebeurt dit door Ellen Deckwitz, in Vlaanderen door Valerie Eyckmans. De jury bestaat hiernaast uit een wisselende poule juryleden, waaronder Karin Amatmoerkrim, Basje Boer, Daan Heerma van Voss en Jenneke Harings.

Jong talent
Winnaars van Write Now! worden steeds vaker opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Met de titel op zak worden deuren geopend die anders gesloten bleven. De wedstrijd bracht bekende auteurs voort als Ernest van der Kwast, Maartje Wortel en Marjolijn van Heemstra. Andere winnaars van de afgelopen jaren timmeren flink aan de weg met optredens op festivals, publicaties in magazines en aanbiedingen van uitgeverijen op zak.

Prijzen
De hoofdprijs van Write Now! 2014 bestaat uit een MacBook ter waarde van € 1.500, een coachingstraject van literair agent Sebes & Van Gelderen, optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival en Wintertuinfestival in Nijmegen. De publieksprijs wordt bepaald door de lezer. De finalist met de meeste stemmen wint een publicatie in Metro Vlaanderen.

Inschrijven
Wie deze mogelijkheid met beide handen wil aangrijpen, meldt zich aan via www.writenow.nu. Op deze website zijn ook alle voorwaarden te lezen.

Vorige36 excellente scholen in primair onderwijs
VolgendeSectorplan voortgezet onderwijs: 600 banen voor jonge docenten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter