36 scholen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs kregen op maandag 13 januari het predicaat 'Excellente school 2013' uit handen van minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Sander Dekker. De PO-Raad feliciteert de scholen en hun schoolbesturen van harte met het predicaat. De scholen zijn een inspiratie en stimulans voor de hele sector. Voorzitter PO-Raad Rinda den Besten was bij de uitreiking in de Nieuwe Kerk te Den Haag aanwezig en kon ter plaatse de felicitaties overbrengen.

Het is de tweede keer dat de predicaten 'Excellente school' werden uitgereikt. Net als vorig jaar moesten scholen zich zelf aanmelden om in aanmerking te komen voor het predicaat. Het gaat daarbij om een breed excellentiebegrip, dus niet alleen om het realiseren van goede prestaties op basisvaardigheden, maar ook om uitblinken op andere domeinen, zoals inpassing van zorgleerlingen, aandacht voor hoogbegaafden of zaken als cultuuroverdracht en burgerschap. Een breed samengestelde jury onder leiding van prof. Van Wieringen (oud-voorzitter van de Onderwijsraad) heeft de inzendingen beoordeeld.

Veel predicaathouders uit 2012 hadden zich ook voor 2013 weer aangemeld. De meeste van hen verkregen wederom het predicaat. Dat is een grote prestatie, want voor hen lag de lat hoger: zij moesten zich doorontwikkeld hebben.

Voor het eerst mocht ook het speciaal onderwijs en het speciaal basisonderwijs zich aanmelden om in aanmerking te komen voor het predicaat excellent. De PO-Raad vindt dat een terechte ontwikkeling en is verheugd dat veel van de scholen die zich aanmelden, het predicaat mochten ontvangen.

Naast het primair onderwijs kregen ook scholen voor voortgezet onderwijs het predicaat 'excellent' uitgereikt.

VorigeOpinie: Is een Ipadschool wat kinderen echt nodig hebben?
VolgendeWrite Now! zoekt literair talent
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter