Dit jaar kregen 6039 leraren de Lerarenbeurs toegekend voor een bachelor of masteropleiding. Dat zijn er ruim 1300 meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit de ‘Analyse aanvraaggegevens’ van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Deze toename kan komen door de verlengde aanvraagperiode van vier extra weken. In eerste instantie konden docenten hun beurs van 1 april tot 15 mei aanvragen. Deze periode is verlengd tot en met half juni. Uit de analyse blijkt dat 22,9 procent van alle aanvragen, 6919 in totaal dit jaar, pas tijdens de verlenging is ingediend.

Het blijkt dat leraren eerst willen weten waar ze het volgende schooljaar aan toe zijn, voordat ze zich inschrijven voor een studie. Dit wordt pas aan het einde van een schooljaar bekend. Dan weten ze hoeveel uur ze les gaan geven het volgende schooljaar en in welke vakken. Ook willen ze, volgens de analyse, zich gronding inlezen. Ook hier is pas meer tijd voor als de zomervakantie bijna begint.

Elke docent in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of in het middelbaar of hoger beroepsonderwijs kan een beurs aanvragen voor een opleiding om zijn kennis te verbreden. Ook ambulant begeleiders komen in aanmerking voor een Lerarenbeurs.

De meeste aanvragen voor een beurs kwamen dit jaar van leraren uit het voortgezet onderwijs, zo’n 2300 in totaal. Daarna volgden docenten uit het basisonderwijs met ruim 2000 aanvragen.

VorigeLancering Vensters PO in zicht
VolgendeAVS: ‘Andere toetsen dan CITO gebruiken’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter