Verschillende media besteden aandacht aan de uitspraak van de rechter dat de staatssecretaris de Citoscores openbaar mag maken. Op 4 september reageert voorzitter Rinda den Besten in het RTL Nieuws bij RTL-Z en in dagblad Trouw van 5 september geeft de woordvoerder van de PO-Raad een reactie. Hij zegt dat schoolbesturen niet tegen transparantie zijn, maar wel tegen ranglijstjes die een verkeerd beeld geven van de echte kwaliteit van scholen.

Ook andere media besteden aandacht aan de uitspraak en de reactie van de PO-Raad.

NRC Next had 4 september 's ochtends een vooruitblik op de uitspraak. De krant gaf een samenvatting van de argumenten van de verschillende partijen. De advocaat van de PO-Raad zei namens de 120 deelnemende schoolbesturen dat publicatie scholen, leerlingen en ouders schade berokkent. "Het gaat de besturen erom dat ouders straks een keuze zullen maken op basis van een ranglijst die een verkeerd beeld schetst." Op de website van de krant staat een deel van het betreffende artikel.

VorigeKamer bezorgd over financiën primair onderwijs
VolgendeLancering Vensters PO in zicht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter