CNV Onderwijs is tevreden dat het onderwijs is ontzien bij het bezuinigingspakket van 6 miljard euro. Daarbij zijn er goede afspraken gemaakt in het Nationaal Onderwijsakkoord. Met deze afspraken, die voor meerdere jaren zijn gemaakt, krijgt het onderwijspersoneel er vanaf 2014 weer salaris bij, komen er 3.000 extra banen voor jonge leraren, wordt de hoge werkdruk aangepakt en is een bedrag van 689 miljoen euro aan investeringen in het onderwijs veiliggesteld.

Toch blijven deze investeringen achter bij de ons omringende landen. In internationaal perspectief zal Nederland verder op achterstand raken als het niet meer gaat investeren in onderwijs. Ook in economisch zware tijden moet de ambitie om een top-5-kenniseconomie te zijn, waargemaakt worden.

Lees alles over het Nationaal Onderwijsakkoord op www.nationaalonderwijsakkord.nl.

VorigeKritiek op cito-streven kabinet
VolgendeWerkloosheid in het onderwijs stijgt met 18 procent
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter