Werkloosheid in het onderwijs stijgt met 18 procent

De werkloosheid in Nederland daalt, maar groeit fors in het onderwijs. In augustus steeg volgens de cijfers van het CBS het aantal mensen uit het onderwijs met een werkloosheidsuitkering naar 17.400, een stijging van 18 procent. Onderwijs blijft daarmee de snelste groeier in de werkloosheidsstatistieken, terwijl in heel Nederland vooral jongeren weer een baan vonden.

In augustus waren er in totaal 17.400 mensen met een ww-uitkering. Dat zijn er 3.000 meer dan de maand daarvoor. Ook terugkijkend naar een jaar eerder stijgt het aantal werklozen. In augustus 2012 waren er 14.000 mensen uit de onderwijssector met een ww-uitkering.

Snelste groeier
Het is voor de tweede achtereenvolgende maand dat de onderwijssector in de werkloosheidsstatistieken de snelste groeier is. In die statistieken zitten meestal niet jonge afgestudeerden van de lerarenopleidingen, omdat zij nog geen ww-rechten hebben opgebouwd. De stijging in het onderwijs valt extra op omdat het CBS voor het eerst ziet dat er een daling van de totale werkloosheid is. Vooral jongeren kwamen weer aan een baan.

VorigeMeer salaris en banen voor onderwijspersoneel
VolgendeHeeft uw bestuur het beste jaarverslag van Nederland?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter