Hoewel op veel plaatsen schoolzwemmen wordt afgeschaft, moeten scholen aandacht blijven besteden aan de zwemvaardigheid van kinderen. Dat zegt André de Jeu, directeur van de Vereniging Sport en Gemeenten, in het ND.

'Scholen zijn de belangrijkste plekken om problemen met zwemvaardigheid te signaleren", aldus De Jeu. 'Als kinderen niet kunnen zwemmen, kunnen scholen het gesprek aangaan met de ouders om duidelijk te maken dat zwemmen, zeker in Nederland, heel belangrijk is."

In veel gemeenten verdwijnt door de bezuinigingen het schoolzwemmen uit het programma. Nog zo'n 40 procent van de gemeenten subsidieert schoolzwemmen, maar dat percentage zal nog verder dalen, verwacht Vereniging Sport en Gemeenten. Vooral voor allochtone gemeenschappen is dat problematisch, omdat zij veel afhankelijker zijn van schoolzwemmen dan autochtonen.

VorigeGrote regionale verschillen tussen basisscholen
VolgendeVerzuimcijfers per school nu beschikbaar via Verzuimbenchmark-VO
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter