Directeur Frans Cornet van scholengemeenschap Amstelwijs gebruikte het etiket Steve Jobsschool 'om een subsidie binnen te harken' voor de 1e Amstelveense Montessorischool.

Dat zei Cornet tijdens een vergadering van de medezeggenschapsraad. Onder ouders was onrust ontstaan over de berichten dat de school na de herfstvakantie verder zou gaan als Steve Jobsschool. Cornet verzekerde de ouders dat dat niet zal gebeuren.

Wél erkende hij medeverantwoordelijk te zijn voor de verwarring, omdat hij in een interview en in een subsidieaanvraag de term Steve Jobsschool had gebruikt.

Cornet erkende slechts een vaag idee te hebben gehad wat een Steve Jobsschool was. 'Maar ouders belden meteen om hun kinderen aan te melden. Ik ben ontzettend naïef geweest.'

In de door de gemeente Amstelveen onder voorbehoud goedgekeurde aanvraag voor een 'opstartsubsidie' van 50.000 euro - in het bezit van deze krant - gebruikte Cornet het etiket Steve Jobsschool alleen om de subsidie binnen te halen, verontschuldigde hij zich tegenover de ouders.

VorigeScholen tegen tussentijdse toets
VolgendeSchoolboeken zijn straks wellicht niet meer gratis
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter