Leerlingen hoeven niet te betalen voor hun schoolboeken, behalve voor de atlas en woordenboeken. In het voortgezet onderwijs circuleren 17 à 18 miljoen boeken. Leverancier Iddink ziet het aantal schoolboeken dalen van gemiddeld 20 per jaar vijf jaar terug tegen nu 18 boeken. Vaker wordt gebruik gemaakt digitaal lesmateriaal. Als het aan het huidige kabinet ligt, moet vanaf 2015 betaald worden voor de schoolboeken. Ouders die het niet kunnen betalen kunnen bij vrijwilligersorganisatie Leergeld aankloppen voor een bijdrage in de kosten.

Leergeld heeft 70 autonome stichtingen, verdeeld over het land. Het geld komt via giften van bedrijven, particulieren en kerken. De organisatie ziet het aantal aanvragen voor een financiële bijdrage stijgen van 38.000 in 2011 naar 43.000 in 2012. Als het systeem van gratis schoolboeken verdwijnt, zal het aantal mensen dat een beroep doet op Stichting Leergeld, naar verwachting nog verder toenemen.

Middelbare scholieren hebben hun agenda`s, schriften, kaftpapier en andere schoolspulletjes weer binnen. Een keuze is moeilijk te maken, in de overdaad aan aanbod. De Schoolcampus van V&D is nog steeds een goede plek om te shoppen, met onder meer dan 120 verschillende agenda`s. De zware agenda van modemerk Supertrash is onder meisjes veruit het populairst. Jongens zien meer in een agenda van bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord of Fokke & Sukke. Ook de effen agenda`s lopen goed.

Vorige'Steve Jobslabel was lokker voor subsidie'
VolgendeOnderwijsakkoord: 3000 jonge docenten erbij, maar onzekerheid over nullijn
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter