Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) organiseert de komende maanden vier regionale bijeenkomsten over pesten. Ze doet dit in overleg met de PO-Raad. Doel van de bijeenkomsten is dat schoolleiders, leraren, ouders en leerlingen zich samen inzetten om pesten op school tegen te gaan.

Op de bijeenkomsten gaan zij hierover met elkaar in gesprek zodat praktische ideeën worden verzameld om pesten aan te pakken. Om zoveel mogelijk ideeen te kunnen opdoen, is het de bedoeling dat zowel schoolleiders, leraren, ouders én leerlingen vertegenwoordigd zijn. Wie bij de bijeenkomst aanwezig wil zijn, wordt daarom gevraagd van iedere doelgroep iemand mee te nemen.
Data en locaties

* Woensdag 25 september, AOC Terra, Groningen.

* Donderdag 26 september, Sint-Nicolaaslyceum, Amsterdam

* Dinsdag 1 oktober, Onze Lieve Vrouwelyceum, Breda

* Woensdag 2 oktober, Karel de Grote College, Nijmegen

Alle bijeenkomsten beginnen om 18:00 uur. U kunt kennismaken met de andere deelnemers tijdens een lichte maaltijd. Om 19:00 uur begint het officiële programma. De avond eindigt om 21:30 uur.

Antipestplan

De bijeenkomsten maken deel uit van het plan van aanpak tegen pesten dat eerder dit jaar door staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) en Kinderombudsman Marc Dullaert werd gelanceerd. Zij willen onder meer scholen verplichten een bewezen effectief antipestprogramma te gebruiken.

Keuzevrijheid

De PO-Raad vindt het belangrijk dat pesten wordt bestreden, maar vindt dat scholen zelf de ruimte moeten krijgen een eigen plan van aanpak te kiezen. Samen met de VO-raad stuurde ze daarover in mei een brief aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer is het daarmee eens.

Meer informatie

Het gedetailleerde programma vindt u op deze pagina. Daar kunt u zich ook aanmelden voor een van de bijeenkomsten. Heeft u verder nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Het Portaal, 010-270 94 65.

VorigeBelgen willen Nederlandse leerkrachten
VolgendeScholen tegen tussentijdse toets
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter