De Belgische stad Antwerpen heeft wegens een tekort aan leerkrachten besloten om Nederlandse leerkrachten te lokken.

Op 8 oktober zal een dag georganiseerd worden waarop Nederlandse leerkrachten in Antwerpen overtuigd moeten worden om te kiezen voor het Vlaams onderwijs. Dat schrijft De Morgen. Op de site van deze krant kunt u ook stemmen in een leuke poll of u het een goed idee vindt dat Nederlandse leraren naar België vertrekken.

Het lijkt geen ramp dat de Belgen bij ons aankloppen voor leraren. "Wij leveren elk jaar te veel leerkrachten af", verklaart Cally Bruschinski, het hoofd van de lerarenopleiding aan de Avans-hogeschool in Breda.

Cultuurbarrière
"Hoewel Antwerpen erg dichtbij is, zien onze studenten tot nu toe Vlaanderen niet als een optie. Koudwatervrees, denk ik. En ook: de landsgrens is toch meteen een culturele barrière", vervolgt Bruschinski zijn verhaal.

Inhoudelijk zou het moeilijk lesgeven zijn voor een leraar uit Nederland. Zo is de Franse taal belangrijk in België. Ook weten Nederlanders vaak niet uit welke provincies België bestaat. Pieter Vissers, coördinator lerarentekort bij de stad Antwerpen, beargumenteert hierdoor dat bijscholing nodig is.

VorigeHet verhaal achter werkloosheidscijfers in het onderwijs
VolgendeAanmelden: Regionale bijeenkomsten pesten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter