De Onderwijsinspectie gaat de ontwikkeling van de ’iPad-scholen’, die morgen officieel van start gaan, nauwlettend in de gaten houden. Kinderen van de basisscholen waar het concept wordt ingevoerd, zijn niet verplicht om overdag naar school te komen en dat is in strijd met de Leerplichtwet, zo stelt de inspectie.

Op basisschool De Driemaster in Sneek starten morgen 125 leerlingen met de nieuwe onderwijsaanpak. De naam wordt dan gewijzigd in Master Steve JobsSchool, de grondlegger van computergigant Apple. Naar verwachting zullen in Friesland journalisten en cameraploegen uit de hele wereld de officiële lancering bijwonen.

Deze maand volgen er nog eens zeven scholen verspreid over het land, zoals Amsterdam en Emmen. Een aantal gaat volledig over op het schoolmodel, anderen gebruiken onderdelen van het concept. De iPad-scholen zijn niet gebonden aan de schoolvakanties en kinderen kunnen er overdag terecht van 07.30 uur tot 18.30 uur.

VorigeAmsterdam wil kinderen eerder naar basisschool sturen
VolgendeRechtbank buigt zich over openbaar maken Citoscores
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter