De rechtbank in Utrecht buigt zich woensdag over de vraag of scores van leerlingen die de Citotoets hebben afgelegd openbaar mogen worden gemaakt. Een aantal Nederlandse scholen heeft hierover een kort geding aangespannen tegen staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD), die de gegevens wil vrijgeven.

De cijfers waren begin dit jaar opgevraagd door RTL Nieuws via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. De staatssecretaris had geen bezwaar tegen het vrijgeven van de Citoscores, maar een ‘substantieel aantal scholen’ denkt hier anders over. De voorzieningenrechter gaat nu een oordeel vellen.

De Algemene Vereniging Schoolleiders meldde in maart dat ongeveer zestig procent van de schoolbestuurders in het basisonderwijs overweegt te stoppen met het afnemen van de Citotoets als de scores openbaar worden gemaakt. Gevreesd wordt dat ouders op basis van de lijsten een school voor hun kind gaan uitzoeken.

VorigeNauw toezicht op iPad-scholen
VolgendeInspectie: 'Kwaliteit van VVE moet beter'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter