Na de zomervakantie gaan in Amsterdam drie 'iPadscholen' van start, waar tablets de lesboeken geheel of gedeeltelijk vervangen.

Het gaat om openbare basisschool De Ster in Zuidoost, Montessorischool De Amstel in de nieuwe wijk Amstelkwartier en het Integraal Kindcentrum op het Zeeburgereiland.

De Ster is de enige school die 19 augustus bij het begin van het schooljaar verder zal gaan als 'Steve Jobsschool'. Leerlingen in de groepen één, twee en drie zullen daar niet alleen iPads met educatieve apps in plaats van leesplankjes gebruiken, maar ook op een andere manier les krijgen.

De school zich laat inspireren door het gedachtegoed van Onderwijs voor een nieuwe tijd (O4NT). Dit concept, waar onder anderen opiniepeiler Maurice de Hond voor hebben gepleit, is gericht op 'het verwerven van de vaardigheden van de 21ste eeuw', zoals creativiteit.

Bart Vervoort is aangesteld als directeur om de nieuwe manier van lesgeven op De Ster in goede banen te leiden. Hij begon op zijn huidige school, Bijlmerhorst, al in 2011 tablets te gebruiken. Volgens hem heeft dat grote voordelen. 'Je kunt veel beter met niveauverschillen binnen de klas rekening houden als je het lesprogramma op de individuele leerling kunt afstemmen. Bovendien wordt samenwerken aangemoedigd en kun je als leerkracht de vorderingen goed bijhouden.'

VorigeLeerlingen bezetten International School Almere
VolgendeOntslag dreigt voor leraren op honderden basisscholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter