Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) moet maatregelen gaan nemen om pas afgestudeerde werkloze juffen en meesters te behouden voor het onderwijs. De Tweede Kamer stemde donderdag in met een voorstel daarvoor van ChristenUnie en PvdA.

'Nu is er een overschot aan docenten, maar in veel regio's, zoals Noord-Brabant en de Drechtsteden, ontstaat vanaf 2015 juist een tekort door vergrijzing', aldus Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie. Hij vreest dat de jonge docenten ander werk gaan zoeken, wat over een paar jaar weer een probleem kan zijn als er een tekort aan leraren is.

Om te voorkomen dat het onderwijs een flink aantal goede leraren kwijtraakt, moet er daarom ingegrepen worden in de regio's waar in de toekomst tekorten verwacht worden, vindt de Kamer.

VorigeCKV blijft verplicht vak
VolgendeLeerlingen bezetten International School Almere
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter