Van de 1233 basisscholen met minder dan honderd leerlingen heeft 65 procent het leerlingaantal de afgelopen jaren zien teruglopen. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs, schrijft Metro. Zij worden daardoor ernstig in hun voortbestaan bedreigd.

In Drenthe en Limburg kwam het aantal krimpscholen boven de 70 procent uit. In totaal zag meer dan de helft van alle 6720 basisscholen in Nederland het leerlingenaantal met meer dan 3 procent teruglopen. Alleen in Utrecht, Noord- en Zuid-Holland bleven de krimpcijfers onder het landelijk gemiddelde.

Naar verwachting daalt het aantal basisschoolleerlingen tot 2020 met 100.000. Tot nu toe bleef het aantal schoolsluitingen beperkt: in 2012 gebeurde dat 11 keer, in 2011 en 2010 op 7 scholen.

VorigeLaatste examendief op vrije voeten
VolgendeKnokpartij kost tiener twee IQ-punten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter