De laatste verdachte die nog vastzat in de zaak rond de examendiefstal op de middelbare school Ibn Ghaldoun is weer op vrije voeten. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie meldde vandaag dat de raadkamer dat heeft besloten op verzoek van de verdediging. Het OM besloot zich niet te verzetten tegen de vrijlating.

De verdachte is een 19-jarige man uit Maassluis. Eerder deze week werd al bekend dat een 19-jarige Rotterdamse vrouw die als een van de eersten was aangehouden in de zaak op vrije voeten was gesteld. Zij was een van de laatste twee verdachten die nog vastzaten.

In totaal zijn tot dusver dertien verdachten in de zaak aangehouden. Vrijdag maakte het OM bekend dat de Rotterdamse politie vorige week 51 leerlingen van de school heeft verhoord die mogelijk de gestolen examens hebben ingezien. Het OM meldde toen dat de politie in totaal 58 leerlingen wilde spreken.

VorigeKabinet wil onderwijs aan huis verbieden
VolgendeHonderden basisscholen in voortbestaan bedreigd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter