VMBO-leerlingen krijgen voortaan pas hun diploma als ze zich hebben ingeschreven voor een vervolgopleiding. Althans, als het aan wethouder Pieter Hilhorst (Onderwijs) ligt. Hij lanceerde het plan in de uitzending van KRO Brandpunt van gisteravond.

De maatregel moet ervoor zorgen dat het aantal schoolverlaters minder wordt. Ieder jaar schrijven honderden leerlingen in Amsterdam zich niet in voor een vervolgopleiding. Veel anderen maken de verkeerde keuze en stoppen al in het eerste schooljaar met hun studie.

Hilhorst vindt het belangrijk om dit probleem aan te pakken en leerlingen die thuis zitten zonder diploma achter de broek aan te zitten. Hij wil voorkomen dat zij kansloos zijn op de arbeidsmarkt. 'Met alleen een vmbo-diploma heb je namelijk nog geen kans op de arbeidsmarkt', zei de wethouder.

VorigeFrissere lucht in klaslokalen en gratis CO2-meter voor elke basisschool
VolgendeCKV blijft verplicht vak
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter