Na de PVV is ook de SP huiverig voor de Steve Jobsscholen, waarbij de iPad een grote rol speelt. SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk wil dat de Onderwijsinspectie intensief toezicht gaat houden op deze scholen, waar het digitaal leren voor kinderen vanaf 4 jaar centraal staat en de docent een coachende rol heeft.

Van Dijk heeft minister Jet Bussemaker (Onderwijs) vrijdag schriftelijke vragen over het initiatief gesteld. Volgens het Kamerlid riskeert de minister 'dat een grote groep leerlingen als proefkonijn wordt ingezet voor een mislukt experiment'. Computers kunnen volgens Van Dijk een handig hulpmiddel zijn, maar kunnen de leraar nooit vervangen. 'We moeten voorkomen dat leerlingen terechtkomen op een veredelde speeltuin.'

'Onverantwoord'
Het is volgens Van Dijk echter onverantwoord om leerlingen bloot te stellen aan een nieuw onderwijsconcept waarvan nog niet duidelijk is of het wel werkt. Hij wil daarom ook dat de minister dit type onderwijs onderzoekt.

Vanaf augustus openen elf Steve Jobsscholen de deuren. Ze zijn vernoemd naar de oprichter van Apple. Opiniepeiler Maurice de Hond is een van de initiatiefnemers van de scholen in Nederland.

VorigeBonden stappen uit onderwijsakkoord
VolgendeFrissere lucht in klaslokalen en gratis CO2-meter voor elke basisschool
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter