De VVD en PVV fracties vragen morgenavond tijdens de politieke markt aandacht voor hoogbegaafdenonderwijs in Almere.

Volgens de partijen is er veel onbegrip over hoogbegaafdheid. ,,Een hoogbegaafd kind ondervindt vaak problemen binnen het regulier onderwijs en als deze kinderen onvoldoende worden uitgedaagd en begeleid, kunnen er zowel thuis als op school ernstige gedragsproblemen ontstaan’’, verklaart Hilde van Garderen van de VVD.

In mei 2012 werd bekend dat de Almeerse Scholen Groep (ASG) het onderwijs voor hoogbegaafden zelf wilde starten en niet meer via de Leonardostichting wilde afnemen. In september luidde ASG de noodklok dat deze vorm van onderwijs mogelijk zou verdwijnen door gebrek aan financiële ruimte. Uiteindelijk is het gelukt om voor het schooljaar 2013–2014 deze vorm van onderwijs te behouden. ,,Maar er moet een structurele oplossing komen’’, vindt Van Garderen. De partijen hebben ouders uitgenodigd voor een ronde tafel gesprek, maar ook schoolbesturen en een bureau dat kinderen test op hoogbegaafdheid. ,,Alle kinderen hebben recht op passend onderwijs. Dat kinderen extra begeleiding nodig hebben als ze dreigen uit te vallen door bijvoorbeeld een taalachterstand is voor iedereen vanzelfsprekend. Maar ditzelfde geldt voor hoogbegaafde kinderen. Wij vinden dat onderwijs aan hoogbegaafden ook past binnen het passend onderwijs.’’ De discussie om 20.00 uur in de Rode Kamer van het stadhuis wordt geleid door hoogbegaafde kinderen zelf.

VorigeAlle 640000 scholieren in LA uitgerust met iPad
VolgendeWetenschapper: dommer door digitale media
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter