Het schoolbestuur in Los Angeles, het op twee na grootste schooldistrict in Amerika, wil alle scholieren uitrusten met een iPad. Voor Apple betekent dit besluit een belangrijk succes in zijn ultieme poging alle leerboeken door een tablet-computer te vervangen.

De onderwijsraad in LA ging deze week akkoord met de eerste aanschaf van 31.000 iPads. De raad heeft in eerste instantie 30 miljoen dollar gereserveerd, maar uiteindelijk moeten alle 640.000 scholieren in het schooldistrict, van kleuterschool tot grade 12, de beschikking hebben over een tablet.

Volgens Apple zijn er op dit moment zo'n 10 miljoen iPads in omloop op scholen. In Nederland gaan in augustus van dit jaar elf zogenoemde iPad-scholen beginnen. Alle leerlingen worden uitgerust met een iPad en krijgen op een andere manier les.

Vorige'Overleg met critici over examen Nederlands'
Volgende’Hoogbegaafden hebben ook recht op Passend Onderwijs’
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter