Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is opgelucht dat alle examens geldig zijn verklaard. Wel vraagt het LAKS zich af waarom scholieren zolang in onzekerheid hebben moeten zitten. Remco Barendregt, voorzitter van het LAKS: ” Het is onacceptabel dat dit 8 dagen heeft geduurd. Scholieren zaten in onzekerheid en een grote groep VMBO-scholieren heeft nu zelfs een dag minder om voor hun herkansingen te leren.”

Na langdurig onderzoek van de Onderwijsinspectie en Justitie is gebleken dat tijdens de examens geen sprake was van collectieve fraude. De Staatsecretaris heeft dan ook besloten om alle examens geldig te verklaren en de n-termen voor alle vakken morgen bekend te maken. “Buiten de leerlingen op het Ibn Ghaldoun kunnen alle eindexamenkandidaten opgelucht ademhalen en nu eindelijk genieten van een lang verwachte vakantie’’aldus Barendregt.

De onzekerheid die door de gestolen examens is ontstaan heeft een grote groep VMBO scholieren, met economie in hun vakkenpakket, een dag leren voor hun herkansing gekost. De herkansingen voor VMBO scholieren starten aanstaande maandag. Barendregt: ” We gaan er vanuit dat het College voor Examens (CVE) rekening houdt met deze zenuwslopende omstandigheden bij het bepalen van de n-term van de herkansingen. Scholieren moeten niet afgerekend worden op het wangedrag van de daders.”

VorigeInspectie van het Onderwijs over gestolen examens
VolgendeHoe geef je mondelinge feedback via de iPad?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter