De politie doet momenteel onderzoek naar een tweede geval van examenfraude. Dat meldt een woordvoerder van de politie in Rotterdam zaterdag. Rechercheurs buigen zich over 'onrechtmatigheden bij een ander examen dan het uitgelekte vwo-examen Frans'.

Onduidelijk is om welk examen het gaat en op welke school dat dan zou zijn gestolen. Volgens het AD gaat het mogelijk om een examen Engels en richt de politie haar vizier op islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam, de plek waar het examen Frans ontvreemd is. De politiewoordvoerder wil beide details echter ontkennen noch bevestigen. 'Feit is wel dat het onderzoek op die school is begonnen.'

Volgens de school zelf is een nieuw onderzoek niet aan de orde op het Ibn Ghaldoun. 'De politie heeft hierover niet eens contact met ons opgenomen. Wij wachten het onderzoek af', reageert bestuursvoorzitter Ayhan Tonca.

Signalen
De Onderwijsinspectie en het ministerie van Onderwijs willen beide niet ingaan op de kwestie. 'We kunnen bevestigen dat er signalen zijn, maar willen eerst het onderzoek afwachten', zegt een inspectiewoordvoerder

Twee dagen voor het vwo-examen Frans vorige maand werd de toets op internet gezet. Het examen moest daardoor worden uitgesteld, waardoor zo'n 17.000 leerlingen pas een dag later aan hun vakantie konden beginnen. Een 22-jarige Rotterdammer werd opgepakt, maar enkele dagen later op vrije voeten gesteld. Hij is nog altijd verdachte.

Naast rechercheurs zijn inmiddels ook specialisten in digitale opsporing ingezet, zo meldt het Openbaar Ministerie. Ook wordt gesproken met leerlingen en medewerkers van de school. Aan hen is gevraagd of ze vrijwillig vingerafdrukken af willen staan voor het onderzoek.

VorigeVrijwel hele Kamer ziet iPadscholen wel zitten
VolgendeHappyles helpt VMBO-leerlinge
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter