Meisjes met depressieve klachten op het VMBO hebben veel baat bij lessen in geluk en mentale weerbaarheid, zogenaamde happylessen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van kennisinstituut Trimbos onder 373 VMBO-jongens en meiden tussen 12 en 14 jaar uit de Haagse krachtwijk Zuidwest.

Happylessen omvatten een klassikale discussieles over geluk, e-learninglessen met opdrachten over mentale veerkracht en een Happyles-test. Voor jongeren met een verhoogd risico op depressieklachten was er een groepscursus in chatbox die werd begeleid door een ggz-preventiewerker. „De kinderen leerden na te denken over wat hen gelukkig maakt, wat ze daar zelf aan konden doen en over hun plannen voor de toekomst. Zo werd hen bijvoorbeeld gevraagd wat deze plannen voor hen op dit moment betekenen. Ook werd er aandacht besteed aan het omgaan met tegenslagen en problemen”, vertelt Trimbos-onderzoeker Rianne van der Zanden.

VorigePolitie onderzoekt tweede geval examenfraude
VolgendeLAKS: 'Bizarre' wending rondom gestolen examens
Reacties (1)
Gebruiker
A. Noniem
14-6-2013

bestaat zoiets ook voor personeel?

Laat een reactie achter