Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) wacht in spanning af wat het College voor Examens gaat beslissen nu blijkt dat niet alleen een vwo-examen Frans, maar ook examens van de havo en het vmbo zijn gestolen.

'Het zou kunnen dat alle examenkandidaten van de Rotterdamse school waar de examens zijn gestolen, hun examen opnieuw moeten maken. Of misschien leerlingen in de regio Rotterdam', zegt LAKS-voorzitter Lotte Savelberg zondagavond. 'Ik kan me niet voorstellen dat alle examens in heel Nederland ongeldig worden verklaard. Maar goed, het blijft gissen.'

Savelberg spreekt van een 'bizarre' wending in de kwestie rondom de gestolen examens.

Heel zuur
De dag voor het laatste examen in het eerste tijdvak dit jaar bleek dat het eindexamen Frans was gestolen uit een kluis van de Rotterdamse scholengemeenschap Ibn Ghaldoun. Nu blijkt dat uit de kluis nog veel meer examens gestolen zijn. 'Alle leerlingen krijgen komende week de uitslag van de examens, de week erna beginnen de herkansingen. Het zou wel heel zuur zijn als iedereen nu nog een keer moet gaan blokken', vindt Savelberg.

Het College voor Examens liet eerder al weten dat het voor zover bekend nog niet eerder is voorgekomen dat een examen is gestolen.

'Nog te vroeg' voor uitspraken over school
Het ministerie van Onderwijs wil niet zeggen of de nieuwe examendiefstal gevolgen heeft voor de positie van de school. 'Het is nog veel te vroeg om daar uitspraken over te doen. Er loopt een onderzoek. Het zou voorbarig zijn om vooruit te lopen op de uitkomsten daarvan, dat doen we niet', liet een woordvoerster weten.

VorigeHappyles helpt VMBO-leerlinge
VolgendeDeel uw lesidee voor een leuke les op de laatste schooldag
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter