Met de zomervakantie voor de deur, en eventuele eindexamens achter de rug, zijn veel docenten op zoek naar een leuke manier om de laatste lessen van het schooljaar op te vullen. Les geven zit er vaak niet meer in, boeken zijn inmiddels afgerond, en leerlingen hebben weinig zin meer in reguliere les. Wat kunt u nu nog met uw leerlingen doen?

Een sportdag organiseren? Afscheid nemen van de schoolverlaters? Een spelletjesdag organiseren?

Heeft u een leuk idee om de laatste lessen van het schooljaar mee op te vullen? Dan kunt u dit idee op deze pagina delen met uw collega's.

Wij wensen iedereen graag alvast een mooi einde van het schooljaar, en een fijne vakantie toe.

De Docentenplein redactie

VorigeLAKS: 'Bizarre' wending rondom gestolen examens
VolgendeExamendief blijkt zoon van docent en ex-directeur Ibn Ghaldoun
Reacties (1)
Gebruiker
Diploma Veilig Internet - The Game
11-6-2013

The game is ontwikkeld om beter aan te sluiten bij het karakter van het lespakket. In een veilige en educatieve omgeving gaan leerlingen op een speelse manier met mediawijsheid aan de slag. In het spel moeten leerlingen de bekende DVI-karakters Nienke, Eric, Sem en Shanti helpen om Eric's oom Ap te bevrijden. Tijdens het ontwikkelen van een uitvinding komt oom Ap vast te zitten in één van zijn uitvindingen. In 5 levels leren leerlingen over veilig surfen, betrouwbaarheid van internet, zoekvaardigheden, online imago en digitaal pesten.
The Game wordt afgesloten met een digitale eindtoets.

Laat een reactie achter