De PO-Raad wil haar leden graag helpen om de discussie over een nieuwe cao PO ook bij hun scholen en schoolleiders onder de aandacht te brengen. De PO-Raad heeft daarom samen met de vakbonden een poster gemaakt die zij onder meer in hun scholen kunnen ophangen. Op 22 mei en 29 mei kunnen leraren, ondersteuners, leidinggevenden en bestuurders online en anoniem meepraten over de inhoud van een cao.

Schoolbesturen ontvangen de poster binnenkort per mail. Wie daar niet op wil wachten, kan de poster hier zelf alvast downloaden.
Naar een moderne cao PO

De online discussie is het vervolg op de Tweeweekse Mijn werk, onze scholen die van 8 tot en met 19 april werd georganiseerd. Door het hele land kwamen achthonderd mensen uit het onderwijs bijeen. Zij bespraken wat nodig is voor hun werkplezier, wat echt belangrijk is voor het leveren van onderwijskwaliteit en hoe de nieuwe, moderne CAO PO daarop kan inspelen.

Vier aspecten mogen sowieso niet ontbreken in een moderne cao, zo werd duidelijk in de Tweeweekse. Een nieuwe cao moet tegemoet komen aan onderwijskundig leiderschap en aan vermindering van de werkdruk die wordt ervaren. Maar ook aan een evenwichtige en duurzame inzet van personeel en aan het leggen van verantwoordelijkheden laag in de organisatie.
Online discussiëren

Maar daarmee zijn we er nog niet. De PO-Raad en haar partners vinden het belangrijk dat u ook de komende maand invloed heeft op uw eigen, nieuwe cao. Doe daarom mee met de online discussies en spoor zoveel mogelijk collega’s en werknemers aan dat ook te doen.

VorigeSpijkers met Koppen: 'Alle leerlingen op een basisniveau'
VolgendeBelgië onderzoekt zelfmoord gepeste jongen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter