29 april 2013. We mogen trots zijn op het feit dat zeer zwakke scholen in het primair onderwijs zich de afgelopen tijd erg hebben verbeterd zonder dat dat ten koste is gegaan van scholen die al voldoende of goed presteerden. Weliswaar kan uit slimmere leerlingen soms nog meer worden gehaald, vrijwel alle leerlingen presteren nu minimaal op een basisniveau. Dat zei Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, op zaterdag 27 april in het Vara-programma Spijkers met Koppen. Aanleiding voor het interview was het Onderwijsverslag dat eerder die week was uitgebracht door de Inspectie van het Onderwijs.

In het interview stelt Den Besten dat ouders nog te weinig inzicht hebben in hoe goed de (potentiële) school van hun kinderen is. Een school krijgt nu alleen een kwalificatie wanneer deze heel goed of zwak is. Bovendien wordt bij die beoordeling enkel gekeken naar de prestaties van de school op het gebied van taal en rekenen. Den Besten pleit ervoor de prestaties van scholen op andere vlakken vergelijkbaar te maken. Scholen kunnen dan beter aangeven waar zij goed in zijn en goed in willen zijn, aldus de voorzitter.

VorigeLeren via een MOOC, hoe is dat?
VolgendeMeepraten over een nieuwe cao? Dat kan!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter